You are currently viewing ANTICIVILIZACIJSKI, DEHUMANIZIRAJUCI, SRAMNI ČIN DELEGACIJE EU U BOSNI I HERCEGOVINE!

ANTICIVILIZACIJSKI, DEHUMANIZIRAJUCI, SRAMNI ČIN DELEGACIJE EU U BOSNI I HERCEGOVINE!

ANTICIVILIZACIJSKI, DEHUMANIZIRAJUCI, SRAMNI ČIN DELEGACIJE EU U BOSNI I HERCEGOVINE!

Otpravnik poslova Delegacije EU u BiH odao počast pripadnicima vojske bosanskih Srba, koja je presudjena za genocid, na “Vojničkom groblju” u Bratuncu, koji su imali vodeću ulogu u zločinima protiv čovječnosti u proljeće i ljeto 1992. godine nad bošnjačkim stanovništvom.
Počast je odana pred zastavom Boračke organizacije entitets Rs, koja širi najgnusnije laži o agresiji i genocidu, relativizaciji žrtava i veličanju srpskih zločina.
Srami se Evropo. Izdala si Srebrenicu i dopustila genocid u Srebrenici, najveći zločin poslije holokausta u Evropi. Danas izdaješ istinu, pravdu, kulturu pamćenja i sjećanja.
Danas kršiš presude međunaridnih sudova o genocidu u Srebrenici, Rezoluciju Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici i Rezoluciju Generalne skupštine UN o genocidu u Srebrenici. Srami se Evropo.
IGK će tražiti odgovornost zbog ovog čina koji je duboko povrijedio žrtve genocida.
IGK traži izvinjenje Delegacije EU u BiH. Sve dok se ne izvine žrtvama genocida, Dekegaciji EU u BiH treba zabraniti ulazak u Memorijalni centar Srebrenica, – piše u saopćenju Institut za istrazivanje genocida Kanada (IGK).