You are currently viewing IGK: Podrška magistru prava  Berminu Meškiću

IGK: Podrška magistru prava  Berminu Meškiću

04. 05. 2020.

GK: Podrška magistru prava  Berminu Meškiću za kandidaturu za Sabor Republike Hrvatske.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} podržava kandidaturu magistra Bermina Meškića, člana Internacionalnog ekspertnog tima IGK na izborima za Sabor Republike Hrvatske. Posebno nam je drago da vidim mlade, obrazovane, iskusne i proaktivne Bošnjake, odnosno Bosance i Hercegovce u Republici Hrvatskoj, ali i u cijeloj dijaspori.
IGK širom svijeta surađuje s istraživačima i aktivistima ljudskih prava i sloboda i na taj način izvršavajući svoju osnovnu misiju daje doprinos istini, pravdi, kulturi sjećanja, a sve u cilju boljitka čovjeka i civilizacije.

Pred predstojeće parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj, ističemo da je IGK posebno zainteresiran za izbor manjinskih predstavnika u Hrvatski sabor, posebice u izbornoj jedinici gdje su Bošnjaci, uz albansku, makedonsku, crnogorsku i slovensku nacionalnu manjinu.

Imajući u vidu da je magistar Bermin Meškić jednoglasno predložen od renomiranih političkih partija i značajnih organizacija i zajednica u Republici Hrvatskoj, IGK daje podršku kandidatiri smatrajući potrebnim da Bošnjaci, odnosno građani Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj imaju predstavnika u največem zakonodavnom političkom tijelu, Saboru.
Nakon parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj IGK nudi saradnju magistru Berminu Maškiću na projektima od zajedničkog interesa i posebno podršku u jačanju suradnje s političkim i drugim važnim institucijama u Republici Hrvatskoj i Kanadi.

Našoj prijateljskoj Republici Hrvatskoj želimo napredak i što brži oporavak u svakom smislu od posljedica pandemije koronavirusa “COVID-19”.

Želim uputiti, preko Vas, i poruku dragim sunarodnjacima u Republici Hrvatskoj. Drage Bošnjakinje i Bošnjaci iskoristite vaša prava zagarantirana ustavom Republike Hrvatske i izađite na izbore u što većem broju. Izaberite vašeg kandidata Bermina Meškića, našeg eksperta i na taj način osigurajte vaš glas u Saboru.

Pokažite vašu zrelost izborom magistra Bermina Meškića, a mi ćemo vam s našim iskustvom, kontaktima i posebno naučno istraživačkim djelatnostima pomoći da se i vaš glas čuje, da se vaša darovitost u mnogim područjima djelovanja proširi daleko izvan Republike Hrvatske. Berminu želimo uspjeh i ulazak u Hrvatski sabor Republike Hrvatske  u 2020.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}