Na HTV o Dejanu Jovicu

Sutra u petak 03. 10. 2014. zajedno sa uglednim profesorom s američkog Yalea i osvjedočenim prijateljem Bosne i Hercegovine i Bošnjaka, dr. Ivom Banac, gostujem u emisiji Bujice koja se emituje u zagrebačkom studiju Z1 televizije. Tema je smjena Dejana Jovića, vanjskopolitičkog savjetnika predsjednika Ive Josipovića koji javno negira genocid u Srebrenici, največi zločin poslije holokausta u Evropi poslije Drugog svjetskog rata. Urednik emisije je gospodin Velimir Bujanec. Emisja se emituje od 20:00 sati po evropskom vremenu. Emisija Bujica se emitira na 10 televizija u Hrvatskoj, BiH i inozemstvu, a može se gledati i putem satelita.
Zadnje rečenice koje sam dao u intervju gospodinu Velimiru Bujancu, uredniku i voditelju emisije Bujica na Z1 televiziji:
“Žrtve i svjedoci agresije na Republiku Bosni i Hercegovinu smatraju žalosnim činjenicu da je predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću trebalo deset mjeseci da smjeni glavnog analitičara Dejana Jovića, negatora genocida u Srebrenici i propagatora velikosrpske nacionalističke ideje . U januaru ove godine liderska nacionalna organizacija američkih i kanadskih Bošnjaka, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike zajedno sa liderskom naučno istraživačkom organizacijom, Institut za istraživanje genocida, Kanada, u saradnji sa svim najvažnijim bošnjačkim organizacijama u svijetu pismenim putem je zatražila od predsjednika Republike Hrvatske hitnu smjenu Dejana Jovića. Izražavajući zadovoljstvo što je sa mjesta glavnog analitičara predsjednika Republike Hrvatske konačno otišao negator genocida, deseto msjesečna šutnja predsjednika o smjeni negatora genocida je teško povrijedila sve žrtve agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima“. Emir Ramic
Prof dr. Ivo Banac, veliki prijatelj istine i pravde u svijetu, veliki prijatelj Bošnjaka i Bosne i Hercegovine je u istoj emisiji znalački, upotrebom činjenica, potpuno razbio laži Davida Gibsa autora pamfleta “Humanitarna intervencija i uništenje Jugoslavije” , koga Dejan Jović, negator genocida u Bosni i Hercegovini, tako zdušno podržava.

Vise: https://www.youtube.com/watch?v=_nk6B_7fGy8&feature=youtu.be