“Nikad nas nećete pobjediti.”

1538762_10151943715284608_1468521070_n

 

IZJAVA ZA POVODOM DANA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA
“Nikad nas nećete pobjediti.”
“You will never defeat us.”

Agresija na čovjeka i civlizaciju je proslavljati Dan entiteta Republike Srpske, jedan od najcrnjih dana u historiji čovijeka i civilizacije, koji označava početak najvećeg sistematskog, planiranog udruženog zločinačkog poduhvata protiv Bosne i Hercegovine i njenog najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, največi zločin poslije holokausta u Evropi, čije su institucije, policija i vojska, pred Internacionalnim sudom pravde proglašene krivim za počinjeni genocid u tako zvanoj UN-ovoj sigurnosnoj enklavi Srebrenica.
Agresija na čovjeka i civilizaciju je proslavljati 9. januar kao dan entiteta Republike Srpske čiji osnivači Radovan Karadžić i Ratko Mladić odgovaraju pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju za agresiju i genocid.
Agresija na čovjeka i civilizaciju je negiranje zločina agresije i genocida, ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda povratnika i nasilna zabrana sjećanja za žrtve i svijedoka agresije i genocida od strane političkog establišmenta entiteta Republika Srpska na čelu sa neprijateljem države Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.
Institut za istraživanje genocida, Kanada još jednom poziva ustavom ovlašćene predlagaće da hitno pošalju apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine sa preporukom da isti uvaži preporuke Venecijanske komisija i 9. januar proglasi neustavnim, štetnim za građane i naroda u Bosni i Hercegovini, ponižavajućim za stotine hiljada žrtava i svijedoka agresije i genocida, nepravednim za sve prijatelje istine i pravde u svijetu.
Institut za istraživanje genocida, Kanada poziva OHR, predstavnike EU u BiH i članice Vijeća za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini da hitno reaguju na negiranje Ustava Bosne i Hercegovine.
Institut za istraživanje genocida, Kanada još jednom podsjeća svijet da se 9 januar vezuje za agresiju, genocid, kulturocid, ekocid, etnocid, urbicid, elitocid, mućenja u koncentracionim logorima smrti, masvna silovanja, masovna i nasilna protjerivanja i masovna uništenja, privrednih, kulturnih i duhovnih dobara uglavnom Bošnjaka.
Profesor Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada
“Nikad nas nećete pobjediti.”
“You will never defeat us.”
Na fotografiji: U opasnoj zoni predgrađa Dobrinja, Meliha Varešanović šeta ponosno i prkosno. Njena poruka gledajuči zločince koji okupiraju njen grad je jednostavana: “Nikad nas nećete pobjediti.”. To je poruka svih patriota Bosne i Hercegovine na Dan genocida nad Bošnjacima.
At the pitcher In the dangerous suburb of Dobrinja, Meliha Vareshanovic walks proudly and defiantly to work. Her message to the watching gunmen who surround her city is simple: “you will never defeat us.”. That is the message of all the patriots of Bosnia and Herzegovina on the Day of Genocide against Bosniacs.