PAŽNJA:Peticija protiv Predsjednika MKTJ

Theodor-Meron171111

INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA, KANADA POZIVA SVE PRIJATELJE ISTINE I PRAVDE U SVIJETU DA POTPIŠU PETICIJU ZA NEZAVISNU ISTRAGU UN-a NA RAD PREDSJEDNIKA INTERNACIONALNOG KRIVIČNOG TRIBUNALA ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU, THEODORA MERONA.

PISMO KOJE JE UPUTIO DANSKI SUDIJA FREDERIK HARHOFF POKAZUJE DA JE MERON IZGUBIO KREDIBILITET I ZBOG TOGA, PORED ISTRAGE ZAHTIJEVAMO I NJEGOVU SUSPENZIJU SA MJESTA PREDSJEDNIKA INTERNACIONALNOG KRIVIČNOG TRIBUNALA ZA BIVŠU JUGOSLAVIJU.

Potpišite peticiju protiv sudije Merona

Udruženje žrtava i svjedoka genocida, tokom protekle sedmice, javnosti je predočilo zaključke u vezi sa zahtjevom za ostavku predsjednika Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, sudije Theodora Merona, a koje je potpisalo 15 udruženja žrtava, uz potporu koalicije organizacija civilnog društva „Prvi mart“.

Potpisnici pisma, nakon slanja zahtjeva za ostavku predsjednika Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, Theodora Merona, pokrenuli su on-line peticiju za neovisnu istragu Ujedinjenih naroda (UN) o radu predsjednika Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Više stotina građana iz cijele Evrope i svijeta, potpisalo je on-line peticiju, koju će zajedno s pismom poslati generalnom sekretaru UN-a, Ban Ki-Moon-u, od koga će se tražiti da hitno pokrene proceduru za opoziv Theodora Merona sa svih funkcija.

On-line peticiju možete potpisati i Vi na sljedećem linku:

http://www.petitions24.com/request_for_un_investigation_on_president_of_icty_mrth_meron