Predavanje povodom 6. aprila

10169238_720019894687468_1267262962_n

ZABORAV JE JEDAN OD NAJSVIREPIJIH I NAJBEZDZŠNIJIH NEPRIJATELJA JEDNOG NARODA
DVADESET I DVIJE GODINE OD POČETKA ORUŽANE AGRESIJE I GENOCIDA U REPUBLICI BOSNI I HERCEGOVINI
Institut za istraživanje genocida, Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike organizuju prigodno predavanje povodom šestog aprila, Dana početka agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima. Pored predavanja biće prikazan prigodan film. Predavanje se održava u velikoj sali Bošnjačke islamske zajednice Gazi Husrev Beg Toronto na adresi, 122 North Queen Street Toronto, Ontario M8Z 2E4, sa početkom u 8 sahata naveće.
Dođite da se zajedno sjetimo zločina agresije na našu domovinu, da se zajedno sjetimo branilaca naše domovine koji su dali svoje živote za Bosnu i Hercegovinu, da zajedno kažemo ne negatorima države Bosne i Hercegovine.
Ne zaboravimo agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocid nad Bošnjacima, učimo našu djecu o agresijima, genocidima i zločincima i nikada više ne dozvolimo da stojeći u redovima čekamo milost agresora. Učimo našu djecu i o agresorima ali i o licemjerstvu međunarodne zajednice, koja je emabrgom na uvoz oružija bila saučesnik u zločinu agresije i genocida koji su se događali se na očigled cijeloga svijeta.