Saopćenje IGK – karakter i ciljevi sastanka Dodik- Čović

15. 12. 2017.

Saopćenje Internaconalnog ekspertnog tima Instituta u Kanadi – karakter i ciljevi sastanka Dodik- Čović.

Više puta smo upozoravali na opasni kontinuitet antibosanske politke. Tako smo govorili o paradiplomatskim predstavništvima koji zastupaju i lobiraju za interese antibosanske politike, zatim smo govorili o udruživanju antibosanskih politika, posebno na područiju Sjeverne Amerike. Sada želimo upozoriti na opasno Čovićevo i Dodikovo sastajanje po planinskim jazbinama oko Sarajeva, misleći da je Sarajevo još pod opsadom. E pa nije.

Ovim što rade samo nehotično otkrivaju da su ruska agentura na području zapadnog Balkana. U skladu s političkom tradicijom njihovih ideoloških očeva, vjerovatno su očekivali da će nakon sastanka moći obići i neka snajperska gnijezda na Trebeviću i Jevrejskom groblju.

Bosna i Hercegovina je dobila pravnu satisfakciju zbog zla koje joj je nanijeto, zbog agresije i genocida. Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju došli su do istine i presude čine pravni bedem oko bosanskohercegovačke države.

Nastavite gospodo Dodik i Čović vašu nacionalističku igru, sljedeći sastanak zakažite na Palama, pa na Kalinoviku, zatim otiđite u rodnu kuću Mate Bobana i Radovana Karadžića.

Bosanskohercegovačka dijaspora u SAD i Kanadi očekuje od ambasadora Harisa Hrle da upozna američke funkcionere i institucije o pravom karakteru i ciljevima sastanka Dodik- Čović. Članovi našeg Internacionalnog ekspertnog tima će upoznati kanadske funkcionere.

Internacionalni ekspertni tim Instituta u Kanadi