Sunce ne grije gdje se zločinci ne kažnjavaju

Azra_Jasavic_Skupstina_CG

JASAVIĆ: SUNCE NE GRIJE U ZEMLJI GDJE SE RATNI ZLOČINCI NE KAŽNJAVAJU, A SUDOVI ZBOG SJEĆANJA KAŽNJAVAJU ŽRTVU IBRAHIMA ČIKIĆA

Azra Jasavić, poslanica u Skupštini Crne Gore i članica Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada prozvala je predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore Vesnu Medenicu, koja je pokazala neznanje po pitanju presude Ibrahima Čikića.

“Sudovi u kojima vi gospođo Medenice predsjedavate pravosnažno kažnjavaju Ibrahima Čikića, žrtvu neviđene zatvorske torture, u sprovedenoj akciji Lim iz 1994. godine, zbog sjećanja iznijetoj u knjizi “Gdje sunce ne grije”, čime mu je ograničena sloboda govora, rela je Jasavić, koja je ovu knjigu uporedila sa “Dnevnikom Ane Frank” u kojoj su opisane golgote rata i stradanje jevrejskog naroda, a koja je u Njemačkoj obavezna lektira kako im se prošlost ne bi ponovila. Čikićeva knjiga je svjedočanstvo o patnji bošnjačkoga naroda koji je doživio 90-tih godina od strane vlasti, a sada ga ta vlast poslije svega osuđuje”.

Azra Jasavić- Vlast – pravosuđe – Čikić, Skupština CG 10.12.14.

Vise: https://www.youtube.com/watch?v=cTgba7nCVzg