Svaki glas na oktobarskim izborima je važan

velikosrpska_genocidna_bratija_002

Svaki glas na oktobarskim opštim izborima, posebno onaj iz dijaspore, je važan da se Dodikov aparthejdski režim i diktatura na demokratski način sruše

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} osuđuje zločin počinjen u Kozluku gdje je na kućnom pragu ubijen bošnjački povratnik Ahmed Hasanović. Ubistvo povratnika je dokaz da režim entiteta Republike Srpske {RS} nastavlja agresivnu i genocidnu politiku ratnih zločinaca Radovana Karadzića i Ratko Mladića. Cilje te politike je stvaranje etnički čistog srpskog prostora na bosanskohercegovačkoj zemlji , širenjem mrženje i straha prema nesrpskom stanovništvu. Retorika mržnje, kontinuirano opravdavanje agresije i genocida na BiH i toleriranje zagovaranja novih genocida čine direktno odgovornim aparthejdski režim Milorada Dodika za ubistvo bošnjčkog povratnika u Kozluku.

IGK takođe osuđuje razbojništvo u selu Ratanj kod Kaknja nad dvoje nedužnih i starih mještana Nikole i Marice Crepulja koji su teško povrijeđeni.
Pokretanje antihumane akcije protiv slobode kretanja građana nesrpske nacionalnosti za anticivilizacijske interese Dodikovog režima posljedica je panične kampanje protiv povratka u kojoj posljednjih mjeseci udruženo učestvuju Dodikov režim, dijelovi međunarodne zajednice i mediji u entitetu RS.

Progonom građana nerpske nacionalnosti i enormnim ugrožavanjem njihovih građansih i političkih prava i sloboda, aparthejdski Dodikov režim pokušava na sili očuvati u Dejtonu legalizovanu genocidnu tvorevinu nastalu na rezultatima agresije i genocida u BiH, največih zločina poslije holokausta u Evropi. To je zapravo nastavak agresije i genocida čemu se mora suprostaviti udruženi bosanskohercegovački, patriotski front.

U cilju onemogućavanja sljedbenike ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića i drugih da nastave sa svojom agresivno genocidnom ideologijom, politikom i praksom u RS, IGK poziva sve bosanskohercegovačke patriote da se pridruže pozivu Koalicije Prvi mart koja poziva sve građane porijeklom iz RS da se masovno prijave i registruju za glasanje na narednim Opštim izborima u oktobru ove godine i da na taj način kazne one koji organizuju, podstrekavaju i inspirišu napade na povratnike i pokažu da je bosanskohercegovačka zemlja za sve za građane jednaka na svakom njenom koraku.

Institut za istraživanje genocida, Kanada