IGK poziva na akciju

IGK POZIVA  NA AKCIJU

Institut za istraživanje genocida Kanada poziva sve prijatelje istine o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima da pošalju pismo Generalnom sekrtaru OUN.

Slanjem pisma izražavamo razočarenje zbog  prisustva Generalnog sekretara UN Ban Ki-moona na koncertu koji je održan u Ujedinjenim nacijama, a koji je organizovao Vuk Jeremić. Koncert je bio skandalozno ponižavanje žrtava agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima,  jer je orkestar svirao ozloglašenu  i nasilničku srpsku nacionalističku  pjesmu “ Marš na Drunu”,  uz koju su počinjeni največi zločini poslije Drugog svijetskog rata u Europi zločini, agresije na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegoinu i genocid nad Bošnjacima i Hrvatima. Podsjećam da su genocid, silovanja, ubistva, mućenja u koncentracionim logorima smrti i etničko čišćenje nesrpskog stanovništv  izvršavani od strane srpskih nacionalista upravo uz tu pjesmu. Ta je pjesma korištena u cilju motiviranja i potpaljivanja mržnje protiv nesrpskog stanovništva, a navela je na ubijanje na hiljade Bošnjaka i Hrvata. Ista pjesma je odzvanjala hodnicima Ujedinjenih nacija u New York-u, a članovi Ujedinjenih nacija su je punog srca podržali, pa se poslije javno izvinuli.

Please copy and e-mail this letter of protest to UN SG Ban ki Moon to the following e-mail addresses in his Executive Office and share with your friends: malcorra@un.org, haysom@un.org, kaneko@un.org

Show Respect for Genocide Victims and Remove “March on Drina” From UN’s Website

Vise: IGC CALLS TO ACTION