PAŽNJA – AKCIJA: Apel za pomoć BiH

Bosna_poplava_Gradjani_opet_u_Izbjeglistvu23

PAŽNJA – AKCIJA:

APEL KBSA i IGK 

KBSA I IGK POZIVAJU: SVI U AKCIJU POVODOM DRAMATIČNE I KATASTROFALNE SITUACIJE U BOSNI I HERCEGOVINI

Povodom dramatične i katastrofalne situacije koja je zadesila gotovo čitavo područje Bosne i Hercegovine, a usljed poplava neviđenih razmjera prouzrokovanih padavinama koje nisu zabilježene u posljednjih 120 godina, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike poziva na solidarnost i pomoć. Naime, pojedini gradovi kao sto su Maglaj, Brčko, Ključ, Živinice, Zavidovići, Srebrenica, Doboj, Prijedor i Tuzla, Zenica, Sarajevo i drugi gradovi su kompletno ili djelimično pod vodom. Također mnoga mjesta su pogođena klizištima i odronima, koji su nanijeli ogromnu materijalnu štetu ionako ugroženom stanovništvu ovih područja.

Dosadašnje nevrijeme u vidu prirodne katastrofe je odnijelo i šest života, a još mnogi su ostali ugroženi i nalaze se na krovovima svojih kuća čekajući spas. Ovim putem Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike poziva sve svoje članove kao i kompletnu bošnjacku dijasporu, shodno svojim mogućnostima, da se uključe u pružanje pomoći poplavljenim naseljima i ugroženim porodicama kojima je svaka pomoć u ovom momentu neophodna. Istovremeno pozivamo i sve bosansko-hercegovačke organizacije da iskoriste mogućnosti okupljanja svog članstva, da zaborave na međusobne razlike, te da jedino uz opredjeljenje za solidarnost i humanost pomognemo svojim sugrađanima.

Apeliramo na sve one koji su u mogućnosti da doniraju bilo kakvu pomoć a pogotovo finansijske prirode da budu veoma oprezni kome i kako da doniraju svoj novac. Donacije trebaju biti transparentne i tačno zavedene. Iz ovih razloga, ovom prilikom Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike u saradnji sa Humanitarnim Fondom Atlanta, poziva da se donacije uplate na račun ovog fonda koji ima iskustva sa donacijama i koji to radi na profesionalan i transparentan način već dugi niz godina.

Svi oni koji žele donirati, mogu uplatiti preko PayPala: http://goo.gl/Ud4kgR na stranici Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike ili Humanitarnog Fonda Atlanta. Sve donacije će biti uručene preko Humanitarnog Fonda Atlante.

S velikom zahvalnošću, 

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike {KBSA}
www.bosniak.org

Institut za istraživanje genocida, Kanada {IGK}
www.instituteforgenocide.org

APEL KRIZNOG STABA ZA KANADU

Pomozimo Bosni i Hercegovini

U povodu katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu

Apel građanima Bosne i Hercegovine koji žive u Kanadi te Kanađanima i njihovim organizacijama i zajednicamate da pomognu stanovništvu Bosne i Hercegovine koje je pogođeno poplavama

Usljed do sada neviđenih padavina, veliki dio Bosne i Hercegovine pogođen je katastrofalnim poplavama koje su ozbiljno ugrozile živote i imovinu stotine hiljada ljudi. Mnoge putne komunikacije su presječene i ta područja su potpuno odvojena i odsječena od ostalog dijela države. Masovni odroni zemlje sve više ugrožavaju veliki broj života. Na hiljade stambenih i privrednih objekata je uništeno.

Izražavajući duboko žaljenje i suosjećanje zbog uništenih života i velikih šteta apelujemo na sve građane Bosne i Hercegovine koji žive u Kanadi, njihove organizacije i zajednice,te na sve  Kanađane i njihove organizacije i zajednice  da se uključe u pružanje pomoći stanovništvu Bosne i Hercegovine koje je pogođeno teškim posljedicama poplava. Vode u poplavljenim područjima još uvijek ugrožavaju živote velikog broja građana, a materijalne štete su ogromne.

Vrijeme je da se ponovo zajedno okupimo samo sa jednim ciljem ljudske solidarnosti i humanosti.

Krizni štab za Kanadu

Pomoć možete poslati preko sljedećih registrovanih organizacija u Kanadi

Bosnian Islamic Association “Gazi Husrev beg”

122 North Queen St.,Toronto, ON, M8Z 2E4

Telephone: 416-233-5967

http://www.biaghb.com/contact

Bosniak Islamic Centre Hamilton

202 Barton Street, Stoney Creek, ON, L8E 2K2

Telefon/Fax: 905-662-3678

http://bichamilton.com/kontakt/

Bosnian Islamic Centre Toronto

75 Birmingham Street, Etobicoke, ON, M8V 2C3

Tel: (416) 255-8338

Fax: (416) 255-3886

http://bictoronto.com/Pocetna.aspx

Bosnian Canadian Relief Association

122 North Queen Street, Toronto, ON, M8Z 2E4

T: 416.236.9411

F: 416.237.05-656

www.bosnianrelief.org