Kult ratnih zločinaca se širi entitetom RS

468660_4942206793323_2120603178_o

Ulica s imenom ratnog zločinca Sime Drljaće na Sokocu – osnivača zloglasnog koncentracionog logora smrti Omarska
Kult ratnih zločinaca se širi entitetom Republika Srpska
Onima koji imena ratnih zločinaca koriste za imena ulica poručujemo: Mi nikada nećemo zaboraviti genocid u Prijedoru i BiH. Vi koji širite kult genocida činite zločin prema čovjeku i civilizaciji.
Ko oprašta zločin postaje u njemu saučesnik
Simo Drljača bio je ratni šef prijedorske policije, te član Kriznog štaba. Osnivač je zloglasnih logora: Omarska, Keraterm i Trnopolje. Odgovoran je za masakr na Korićanskim stijenama. Optužnica podignuta protiv njega u Hagu spominjala je i napade na civnilno nesrpsko stanovništvo u opštini Prijedor, a Drljaču i njegovog kolegu iz Kriznog štaba, Milana Kovačevića teretila je za zločin genocida. Mada presuda u slučaju Drljača nikad nije izrečena, kao u slučaju “Kvočka i drugi”, gde je utvrđeno kao činjenica da je upravo prvi čovek prijedorske policije osnovao logor Omarska 30. maja 1992. godine.

Vise: http://www.worldbulletin.net/?aType=haber&ArticleID=118226

Prijedor je danas dio genocidnog entiteta, grad koji se 1992. na zločinački način “oslobodio”, zločinom genocida najboljeg dijela svojeg stanovništva. Tu su nastali najgori koncentracioni logori smrti u Bosni i Hercegovini. Tu je izvršeno najveće ubojstvo bošnjačkih i hrvatskih intelektualaca. Tu je izvršen najgnusniji oblik zločina na ženi – zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja. Tu je izvrešeno gotovo u cjelosti namjerno organizovano etničko čišćenje od Bošnjaka i Hrvata. Onima koji imena ratnih zločinaca koriste za imena ulica poručujemo: Mi nikada nećemo zaboraviti genocid u Prijedoru i BiH. Vi koji širite kult genocida činite zločin prema čovjeku i civilizaciji.
“Koncentracioni logori koje su Srbi formirali na području prijedorske općine, najgomozorniji su od svih mučilišta koje je svijet ikada vidio. U njima su klali Bošnjake kao zvijeri, gulili im kožu, žive ih spaljivali. Bošnjakinje su u njima silovali do smrti, a potom masakrirali. Srpski su im zločinci nožem vadili djecu iz utroba i na njihove im oči komadali”. (Roy Gutman, “Svjedok genocida”, Sarajevo1995)