PAŽNJA – Peticija protiv tkz bh diplomata

1488827_10203069437080606_1207012870_n

PAŽNJA – AKCIJA – IGK

U ime preživjelih žrtava agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima, u ime prijatelja istine o zločinima u Bosni i Hercegovini i pravde za žrtve tih zloćina, Institut za istraživanje genocida, Kanada poziva sve bosanskohercegovačke patriote da potpišu peticiju za smjenu generalnog konzula BiH u Čikagu, Brane Pečanca i savjetnika ambasadora BiH u Vašingtonu , Milenka Avramovića.

Skandalozno je i neprihvatljivo da tako zvane diplomate Bosne i Hercegovine javno veličaju osnivače genocidnog entiteta koji su optuženi i osuđeni za genocid i zločine protiv čovječnosti za vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Skandalozno, neprihvatljivo i uvredljivo je to što su na ovom skup javno ponovljeni i podržani ekstremno nacionalistički, velikosrpski, četnički motivi stvaranja entiteta Republike Srpske u cilju stvaranja Velike Srbije podjelom države Bosne i Hercego i uništenjem ili svođenjem na beznačajnu manjinu bošnjačkog naroda. Slaveći deveti januar kao godišnjicu genocidnog entiteta takozvani bosanskohercegovački diplomati su prihvatili nacionalističko, fašističko naslijeđe Miloševića, Karadžića i Mladića, njihove agresivno genocidne osvajačke pohode na državu Bosnu i Hercegovinu.

Neprijateljsko ponašanje prema vlastitoj državi od strane takozvanih njenih diplomata možete vidjeti na youtube, video:

http://www.youtube.com/watch?v=Zb6SGKyFTc&feature=share.

Peticiju možete potpisati na linku:

http://www.change.org/petitions/predsjednistvo-bih-zeljko-komsic-smjena-generalnog-konzula-u-cikagu-brane-pecanca-i-savjetnika-ambasadora-u-washington-dc-milenka-avramovica?share_id=yeWoUXRmUw&utm_campaign=friend_inviter_chat&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition&utm_term=permissions_dialog_true

The Serbian Institute  in Washington, DC recently celebrated Republika Srpska Day in Chicago. The President of the Institute spoke warmly and fondly of war criminals Radovan Karadzic and Ratko Mladic.

https://www.youtube.com/watch?v=Zb6S-GKyFTc&feature=share

Tkz generalni konzul BiH u Cikagu  velicao entitet RS,  Karadzica i Mladica