You are currently viewing Podrzite projekat Suzane Vukic

Podrzite projekat Suzane Vukic

Podrzite projekat Suzane Vukic

Suzana Vukic je clanica Instituta za istrazivanje genocida Kanada

 

Postovani prijatelji,

Ja sad napravim mali projekat za Srebrenicu sa prijatelji. Mi gledamo da napravimo video u pocast Srebrenici (naslov ce biti “Our Tribute to Srebrenica, 2020”).

Ovu godinu ce biti nemoguce napraviti velike javne komemoracije za 25 godisnjicu genocid u Srebrenici, radi korone virusa. Pa smo mislili da ce ovo biti jedan lijep nacin da odamo svoju pocast Srebrenici.

Mi trazimo ljudi koji zelu ucestvovati u taj video. Trazimo da osoba napravi i posalje nam kratki video snimak od nekoliko sekunde, gdje nosi ili drzi neki znak od Srebrenice (na primjer, majicu, cvijet, itd.), i da izgovori par lijepe rijeci posvecene Srebrenici (kao npr. “Ne zaboravimo Srebrenicu”, ili u par rijeci da izrazi znacenje Srebrenicu za sebe). Bilo bi dobro ukljuciti rijec “genocid” u taj snimak.

Moze biti osoba sam u video, ili dvoje, troje zajedno, ili citava porodica zajedno (ili nekoliko clanove porodice zajedno).

Snimak moze biti na bosanski, engleski, francuski, ili bilo koji jezik.

Ako bi netko od Vas zelio ucestvovati u taj video, bilo bi nam drago. Ako poznivate osobe koji bi voljeli da se ukljucu, javite mi.

Neznamo kako ce to sve na kraju zavrsiti, ali se nadamo da cemo uspjeti napraviti nesto lijepo.

Posto vec kasnimo stime, bilo bi dobro da sto prije dobijemo snimke (do cetvrtak na vecer naj kasnije, ali i prije toga ako god moguce).

Puno Vam hvala!

Suzana Vukic